Hout is een natuurlijk product. Vroeger werd het nog meer dan nu in de bouw gebruikt. Als bouwmateriaal biedt het vele voordelen. Hout is er een tijdje helemaal uit geweest, maar nu is het helemaal terug van weggeweest. Hout straalt warmte uit en doet aan vroeger denken. Dat is met grote waarschijnlijkheid ook de reden waarom dit oude bouwmateriaal in schuurwoningen gebruikt wordt. Uiteraard werd er vroeger veel hout gebruikt bij het bouwen van een schuur en dat is ook de reden waarom we het vaak terugvinden in schuurwoningen. Laten we eerlijk zijn: een schuurwoning die uit metaal opgetrokken wordt, dat zou helemaal niet meer aan het oorspronkelijke idee doen denken.

De rustieke sfeer van hout
Hout is zichtbaar aanwezig in de constructie van schuurwoningen. Hierbij wordt er vaak voor gekozen om houten balken zichtbaar aanwezig te laten zijn in plaats van ze weg te werken. Deze werkwijze creƫert een heerlijk ouderwets gevoel dat we met recht en reden rustiek kunnen noemen. Uiteraard is het niet de bedoeling om het gebruik van hout te beperken tot de dragende balken van de schuurwoning. Hout is ook uitermate geschikt als decoratief materiaal. Zo is het heel erg mooi om plafonds en/ of muren met lattenwerk te bekleden, om te kiezen voor meubelstukken uit massief hout waarbij je de nerven nog kunt zien zitten en diens meer. De mogelijkheden om hout te verwerken in een schuurwoning zijn quasi eindeloos. Door expliciet te kiezen voor hout dat er onbewerkt uitziet en een natuurlijke look heeft, wordt het rustieke effect nog verhoogt. We zijn er zeker van dat je schuurwoning er zo heel erg gezellig gaat uitzien. Zo krijg je echt het effect of de tijd hier is blijven stilstaan in grootmoeders tijd. Op die manier kan een schuurwoning die met veel hout werd aangekleed herinneringen oproepen aan vervlogen tijden.

Niet alleen voor het oog
Hout geeft je schuurwoning een nostalgisch en rustiek effect. Tegelijk is het ook een voorwaarde om van een schuurwoning te kunnen spreken. Kiezen voor dit type van woning betekent niet alleen kiezen voor hout als decoratief en rustiek materiaal, maar ook dat je hout gebruikt voor hele delen van de woning die als dragend of als van essentieel belang kunnen beschouwd worden. Zo denken we niet alleen aan draag- en steunbalken maar ook aan de hele oppervlakte van het dak. Uiteraard gaat het hier niet alleen over het rustiek effect, maar ook over een hele bouwwijze die als uitermate ecologisch en energie-arm kan worden beschreven.

SHARE
Previous articleWaarom een incassobureau u kan helpen

LEAVE A REPLY