Een incassobureau wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Ze innen schulden bij mensen die hun rekeningen niet kunnen betalen door bezittingen in beslag te nemen. Dit negatieve beeld van incassobureaus heeft een kern van waarheid maar geeft een verkeerd beeld van de situatie. Een incassobureau kan en doet namelijk veel meer. Of u nu een bedrijf bent dat last heeft van onbetaalde rekeningen of een particulier bent in de schulden, grote kans dat een incassobureau u kan helpen.

 

Incassobureaus weten hoe schulden werken

 

Als er iemand is die veel verstand heeft van schulden, dan is dat wel een incassobureau. Niet alleen hebben ze dagelijks te maken met mensen die in de schulden zitten, ze hebben ook heel veel contact met de schuldeisers. Hierdoor bevinden ze zich op een unieke plek waar ze kennis en inzicht hebben in beide partijen. Een incassobureau is in veel gevallen ook een tussenpersoon voor deze twee partijen, zowel op een directe als een indirecte manier. Hierdoor kunnen ze beide partijen informeren over de gang van zaken zodat beiden weten wat ze kunnen verwachten. Ook kunnen ze mee helpen denken over de aanpak van de aankomende tijd.

 

Een incassobureau kan u helpen met uw schuld

 

Vaak hebben mensen meer dan één schuld, immers als u een rekening niet meer kan betalen wordt het ook lastig om de rest te betalen. Hierdoor is er meestal sprake van meerdere schuldeisers. Al deze schuldeisers willen het volledige bedrag terugvorderen op de schuldenaar die meestal al geen geld of bezittingen heeft.

De kans dat een schuldeiser zijn volledige bedrag te zien krijgt is echter minimaal. Met alle partijen die in het spel zijn, is er simpelweg niet genoeg van waarde aanwezig om dit te bereiken. Een incassobureau kan er dan voor zorgen dat andere partijen zullen settelen voor een minder bedrag. Immers kan een incassobureau een opgave maken van de aanwezige artikelen van waarde. Hierdoor weten ze wat er aanwezig, en wat betaald kan worden.

 

Een incassobureau kan de juiste instanties inschakelen

 

Het kan voorkomen dat schulden gepaard gaan met andere problemen, zo kan er sprake zijn van verwaarlozing of mentale instabiliteit. In dit soort gevallen kan een incassobureau de geschikte instellingen inschakelen. Hierdoor zal de schuldenaar geschikte hulp ontvangen om uit deze vervelende situatie te komen. Een incassobureau is er om schulden te innen, maar wil dit wel op een humanitaire manier doen. Het gaat namelijk vaak om mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken.

 

LEAVE A REPLY